Menu

Opjevano trinaest poginulih boraca na Klekovači, kojima se ni dan danas ne zna za grob (VIDEO)

Istorija je, kažu, učiteljica zivota... Trinaest života ugrađenih u planinski masiv Klekovače čini našu istoriju i ta nas je istorija naučila kako voljeti Krajinu, rodni kraj i čovjeka kao nešto najvrijednije, nešto što traje, čak i onda kada se napusti svijet.

Dokaz trajanja jeste upravo Vi, u čiju čast i mi danas pjevamo, jer Vas ne damo zaboravu.
Iz te ljubavi nastala je ova pjesma, izrastao je ovaj rekvijem kao slavopoj, ne samo junacima sa naših prostora, već svim sinovima, braći, rođacima i prijateljima onih koji i dan danas sa srca ne skidoše crninu.

Za takve se ćutanje iz minuta pretvorilo u godine, a suza iz kapi u potoke i rijeke.

Da vas rajska rijeka poji samo vodom vječnog pokoja, živjeli ste i živote dali za sve ono za šta ja danas živim to me obavezalo da vas ovim skromnim djelom otrgnem od zaborava.

Počivajte u miru, neka Vam je vječna slava i hvala i neka Vam je laka crna zemlja planine gorostasa, baš onakvog kakvi ste i Vi nekad bili, a danas ste još veći, dok stojite gordo na vječitoj straži i poštujući sve tuđe i dalje čuvate svoje, čuvate Krajinu.


Hvala svim mojim dragim prijateljima na podršci, prije svega mojoj braći, koji su zajedno sa mnom ovu težnju pretočili u djelo, koje je zamišljeno kao spomenik junacima u cijelom svijetu, jer pjesma nema granice.

Hvala porodici i rodbini, koja je bila uz mene u momentima, koji su iziskivali podršku, naročito mojoj majci, koja je uvijek, svuda i za sve, istovremeno, stub i kruna mog uspjeha.

Hvala Gospodu Bogu na inspiraciji za stvaranje, zatim na ostvarenju mog sna, a prevashodno na ispunjenu dužnosti koji svaki čovjek, a to je, cijeniti svaki ljudski život i odati počast svima koji više nisu među nama, ali su dio nas!

Hvala svima koji ste vjerovali u mene i nas.

Hvala veliko svima od srca u moje lično ime i u ime grupe "Zvuci Klekovače".

Predstavnik grupe i tekstopisac: Ratko Rodić

Filmovi o Krajini